Videns IT Services is officiële VeloCloud™ Registered Partner voor Cloud-Delivered SD-WAN

Utrecht, 18 februari 2016 – Videns is een onafhankelijke leverancier van beheerde applicatie- en netwerk performance management en –optimalisatiediensten voor middelgrote organisaties tot multinationals. Het in Utrecht gevestigde bedrijf kondigt vandaag aan gecertificeerd te zijn als officieel partner van VeloCloud Networks, specialist in SD-WAN (Software-Defined Wide Area Networking). Hiermee wordt de SD-WAN oplossing van VeloCloud toegevoegd aan het services portfolio in de Benelux en Scandinavië.

VeloCloud Cloud-Delivered SD-WAN™ garandeert de prestatie van enterprise en cloud applicaties via het internet en hybride WAN-netwerken, en zorgt tegelijkertijd voor een vereenvoudigde uitrol tegen lagere kosten. Een SD-WAN is een volledig geautomatiseerd, software-gebaseerd WAN dat op basis van het internet een betrouwbaar alternatief of uitbreiding biedt voor kostbare MPLS-netwerken. Voordelen zijn flexibiliteit, meer capaciteit, lagere kosten, simpele en snelle implementatie en eenvoudig beheer.

Videns koos voor VeloCloud na een grondige evaluatie van de toegevoegde waarde van diverse oplossingen. ‘We zijn ervan overtuigd dat VeloCloud in belangrijke mate zal bijdragen aan het realiseren van onze ambitie om een leidende speler op het gebied van next-generation WAN services in de regio te worden. Onze klanten vertrouwen erop dat wij bewezen oplossingen bieden die snel inzetbaar zijn en de WAN-kosten drukken. Met VeloCloud kunnen we die belofte aan onze klanten nog beter inlossen’, aldus Ferran van den Berg, Business Development Director bij Videns IT Services.

‘VeloCloud SD-WAN in combinatie met Videns’ flexibele, service-georiënteerde aanpak en ervaring met het beheer van intelligente WAN-oplossingen zal de groei van VeloCloud in Europa – en meer specifiek in de Benelux en Scandinavië – verder stimuleren’, zegt Michael Wood, Vice President of Marketing bij VeloCloud. ‘Als VeloCloud Registered Partner zal Videns de efficiency en productiviteit van zijn klanten kunnen verbeteren en hun totale netwerkkosten drastisch kunnen verlagen.’

Over VeloCloud

VeloCloud, pioneer op het gebied van Cloud-Delivered SD-WAN™ en winnaar van de Best Startup of Interop award, vereenvoudigt WAN-netwerken voor vestigingen van bedrijven die in steeds grotere mate verspreid actief zijn door het automatiseren van de levering en het optimaliseren van de performance over private, breedband internet- en LTE-verbindingen. VeloCloud SD-WAN biedt: een keuze uit een publiek, privaat of hybride cloud-netwerk voor een hoogwaardige verbinding met cloud en enterprise applicaties; appliances voor kantoren en vestigingen en optioneel voor datacenters; software-gebaseerd en geautomatiseerd beheer; en levering van virtuele services. VeloCloud is gefinancieerd door partijen als NEA, Venrock, March Capital Partners, Cisco Investments en The Fabric. Het bedrijf is gevestigd in Mountain View, Calif. (VS). Voor meer informatie: www.velocloud.com of Twitter: @VeloCloud.

Over Videns IT Services

Videns, een gespecialiseerde en onafhankelijke aanbieder van managed next-generation WAN services, helpt Europese organisaties bedrijfsdoelstellingen te realiseren door next-generation WAN technologie om te zetten in volledig beheerde diensten die maximale toegevoegde waarde bieden. Klanten profiteren van optimale dienstverlening dankzij Videns’ exclusieve focus en klantgerichte benadering en flexibel, proactief service management. Videns werkt met vooraanstaande technologiepartners waaronder Ipanema (onderdeel van Infovista), VeloCloud en Zscaler. Videns is opgericht in 2012 en levert diensten aan meer dan 25 internationale organisaties, gevestigd in België, Nederland, Groot-Brittanië, Duitsland en Scandinavië.